Liever coaching dan cursus

Almere – Uit onderzoek blijkt dat vooral jonge medewerkers de voorkeur geven aan coaching boven een in- of externe opleiding. Maar liefst 52% van de ondervraagden geeft aan dat coaching een manier is om aanvullende competenties te ontwikkelen.

Omdat veel jonge medewerkers reeds voldoende opleiding hebben, hechten ze meer waarde aan het plezier in hun werk en de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Jonge medewerkers zien werk meer als een onderdeel van hun life style. Zo lopen privé en zakelijk veel vaker door elkaar dan dat bij oudere medewerkers het geval is. Ook zijn ze minder star in het hanteren van werktijden. Werktijden van negen tot zes zijn tegenwoordig niet meer bepalend voor de arbeidsethos van de medewerker.

Het neerzetten van een prestatie voor hun ‘baas’ én voor zichzelf wordt steeds belangrijker dan het beantwoorden aan oude normen en waarden in een functie. Werk vloeit als vanzelf steeds meer over van het kantoor naar de privé omgeving. Thuis even werk e-mails beantwoorden, wordt steeds normaler. Zo ook worden steeds vaker privé zaken op kantoor geregeld. Even een vakantie boeken of een tandarts inplannen wordt meer en meer geaccepteerd. Deze andere kijk op werken door jonge professionals, maakt dat de traditionele medewerker met een 40-jarig dienstverband aan het uitsterven is.